Ahed Tamimi fejrer sin 17 års fødselsdag bag israelske tremmer

Tamimi familien på Vestbredden i Palæstina har i løbet af de seneste måneder været udsat for brutale overgreb. Efter Ahed’s fætter, Mohammed Tamimi, blev skudt i hovedet kom israelske soldater til familiens hjem. Ahed forsvarede sig imod den ulovlige indtræden og slog ud efter en af soldaterne. Hun står nu for en dom der kan give hende 10 år i fængsel. Fætteren er i mellemtiden kommet sig efter, at have været i koma, men er nu også blevet fængslet og har gennemgået tortur. Den 3 Januar blev Musab Firas al-Tamimi på 17 år skudt af en sniper i baghovedet og døde på stedet. Det er meget tydeligt at den Israelske besættelsesmagt går specifikt efter at knække denne familie. Tamimi familien har i lang tid været en fremtrædende familie når det gælder kampen for menneskerettigheder.

Ahmed Manasrah blev fængslet i 2016

Men selvom Tamimi familien’s situation er hjerteskærende er den langt fra unik og blot en af mange skæbner på Vestbredden. En stor kampagne var igang i 2016 for dengang 16-årige Ahmad Manasrah som blev skudt mens han ventede på bussen og efterladt blødende på jorden i en time mens israelske bosættere sparkede ham og kom med dødstrusler. Han blev indlagt på hospitalet men bundet til sengen med håndjern. Da han var i bedring blev han sendt i fængsel og den dag i dag sidder han stadig bag tremmer. Han har en dom på 12 år. Hans forbrydelse er at være palæstinenser. Bag israelske celler sidder 400+ palæstinensiske børn lige nu låst inde. Den israelske stat forsøger at forhindre disse historier i at komme ud til den brede befolkning.

Derfor er det vigtigt at lytte, og fortælle historierne videre.

Derfor er det vigtigt at der kommer pres på den israelske stat og zionismen som ideologi.

International Solidarity Movement arbejder for at få disse sager frem i lyset og skabe solidaritet igennem aktiv tilstedeværelse.

Læs mere om bevægelsen ovenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.